Een agrarisch weblog

John Deere 7530 Premium

Droogte maakt creatief, vandaag een reeks foto’s van vrijdag 29 april. Die dag stond om zeven uur ’s ochtends de sleepslang voor de deur om water op het land te rijden. De dag ervoor was er door de Vredo al stront op het land gebracht.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

John Deere 7530 met Jan-Koos achter het stuur. Met het geluid van al het water dat neerklettert is het zeker geen werk voor mensen met een zwakke blaas.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

De capaciteit lag tussen de 180 en 240 kuub per uur wat iets onder verwachting was. Zowel wij als Wieringa hadden gerekend makkelijk de 250 te halen.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Met een rijsnelheid van nog geen kilometer per uur -gaap- resulteerde het in een mooie regenbui van zo’n 20mm. Gelukkig is er GPS.

Photobucket

Vlak achter de sleepslang aan staat er dan een mooi plasje op het land, die al snel de grond intrekt. Kan de stront zijn werk gaan doen.

Photobucket

Photobucket

Ook Paul had een rustig dagje op de pomp. Tussen het lezen van hele jaargangen KarperMagazine door, had hij nog tijd voor een schoonheidsslaapje.

Photobucket

Genoeg water te pompen. Ruim 2000 kuub water verder zat de klus er ’s avonds rond een uur of 9 op. Nou hopen op gunstige weergoden.

Advertenties

6 Reacties

 1. hendrikus

  Ik hoorde inderdaad al dat het redelijk slaapverwekkend werk was. Zat geen gang in met deze snelheid.

  10 mei 2011 om 18:49

 2. Op een perceel van 200m lang ben je inderdaad een goeie 10 minuten onderweg voordat je op de kopakker zit, dan ben je zo weg 😉 .

  10 mei 2011 om 19:31

 3. Leon

  Hallo, Auko

  Zag de reportage op Boerderij. Maar waarom niet met een haspel beregenen?

  Leuke reportage trouwens!

  11 mei 2011 om 09:32

 4. Een haspel moet je ook kopen/huren, kost ook diesel voor de trekker en je hebt er ook werk van. Als je alles doorrekent zit er uiteindelijk weinig verschil in de kosten. De jongens op de sleepslang hadden ook al zitten rekenen, die konden ook geen optie bedenken die veel goedkoper was.

  Bedankt voor ’t compliment 😉 !

  11 mei 2011 om 10:55

 5. Rutger

  Hallo Auko,

  Kun je ook al verschil zien vergeleken met andere percelen die geen water hebben gekregen? en waarom heb je het water niet meteen gemengt met de mest, zodat je maar 1 werkgang nodig hebt?
  Verder een mooie reportage!

  Gr.

  11 mei 2011 om 19:50

 6. Alle afgegraasde percelen zijn beregend. Om het verschil goed te kunnen zien hadden we dan eigenlijk een perceel niet moeten doen. Wel zijn er enkele stukken die 10mm gekregen hebben omdat het al laat werd. Het verschil dat je kan zien, is dat het gras in de percelen die 20mm kregen voor mijn gevoel wat voller staat dan in de percelen die met 10mm beregend zijn.

  Gelijk mengen met de mest zou wel kunnen, maar dan zou je een goeie brede sloot dichtbij de mestkelder moeten hebben. De sloten rondom de boerderij hadden het, mede door de droogte, niet aangekund als we er 200kuub water per uur uit zouden pompen.

  Mooi om te horen dat mensen de foto’s interessant vonden! 🙂

  12 mei 2011 om 18:24

Laat weten wat je van de foto's vindt en geef een reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s